Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Floristelever granskas

/
  • Ordförande för FYR, Mikael Sörensson betygsätter en bukett tillsammans med Anna Lindholm. De tittar på teknik, färg och form.
  • Anna Waller klarade sitt gesällbrev med temat
  • Moa Weglin hade experimenterat med materialet.
  • Gerbera, rosor och solboll i Elin Dahlbergs bukett.

Rosor, hortensia och steelgrass är bara lite av det material som användes när floristelever från Praktiska gymnasiet och Polhemsskolan gjorde sina yrkesprov.

Annons

I går kom Floristernas yrkesråd för att bedöma floristtreornas arrangemang. Arbetet ingår i gymnasiearbetet för årskurs tre. Förutom att visa upp en bukett och en dekoration ska eleverna också visa en powerpoint om sitt arbete, redovisa hur de har tänkt, och räkna ut arbetskostnaden.

Erika Grönlund är floristlärare på Praktiska gymnasiet i Gävle och hon har följt några av eleverna i deras idéutveckling.

– De hade 7 timmar på sig för att fixa allt färskt material och det är viktigt att tänka på att det ska hålla i två dagar, säger hon.

Eleverna hade fyra ämnen att välja mellan: "fotbolls-VM i Brasilien", "strålande solar", "Miss Li" och "från jord till bord." I år har alla sju elever som gjort provet klarat sig, vilket inte har hänt tidigare i Gävle, enligt Erika Grönlund.

Mer läsning

Annons