Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle Montessori firade i sina nya lokaler

/
  • NÖJDA. Tvåorna Bianca Donahue, Elsa Sandin och Abigail Abraham drack bubblig äppeldricka och åt salta pinnar innan de visade sina föräldrar runt i de nya skollokalerna. ”Det är så fint här. Jag gillar ateljén och matsalen”, säger Bianca.
  • FESTLIG INVIGNING. I går kväll invigdes Gefle Montessoriskolans nya lokaler på Sofiagatan. Det var mingel på skolgården med buffé, sång och rundvandring. Elisabet Enmark, lärare och en av de fyra som sitter i skolans ledningsgrupp, höll invigningstalet. ”Jag är så glad att alla på skolan valde att följa med oss hit till de nya lokalerna, trots att många av er har fått längre skolväg.”
  • KOLLADE IN DE NYA LOKALERNA. William Lafiti och hans mamma Sheyda tog en titt på skolans nya lokaler. ”Flytten innebär att William får längre skolväg men det är det värt.”

Gefle Montessoriskola hade på torsdagskvällen en festlig invigning av sina nya lokaler på Sofiagatan. Föräldrar och tidigare elever var inbjudna när lärarna och eleverna visade upp sina nya, ljusa lokaler.

– Det är så fint här. Jag gillar ateljén och matsalen, säger åttaåriga Bianca Donahue.

Annons

I början av augusti gick flyttlasset från Valbogatan på till Sofiagatan på Söder. Skolans gamla lokaler på Nynäs var trånga och i stort behov av renovering. Lokalerna var till och med utdömda av Arbetsmiljöverket. I våras fick friskolan klartecken Gävle kommun och arbetet med att iordningställa de nya lokalerna inleddes. De nyrustade lokalerna på Valbogatan har anpassats till skolans önskemål. Klassrummen är stora och ljusa. I matsalen finns det en öppen spis.

– Vi har mer utrymmen, vi har till och med fått egna slöjdsalar. Förut hade vi 960 kvadratmeter, nu har vi 1 600 kvadratmeter. Det känns mer som en riktig skola. Vi är så nöjda, säger Sofie Söderlund, lärare och en av dem som sitter i skolans ledningsgrupp.

Alla elever och föräldrar samlades ute på skolgården för att äta av buffébordet, lyssna på sång och hurra när flaggan hissades innan det var dags för husesyn.

Läraren Elisabet Enmark höll invigningstalet.

– Vi blev förälskade direkt när vi fick se lokalerna. Det kändes rätt. Jag är så glad att alla på skolan valde att följa med oss hit till de nya lokalerna, trots att många av er har fått längre skolväg.

Nioåriga William Latifi är en av dem som har fått längre väg till skolan efter flytten.

– Tidigare bodde vi ett stenkast från skolan och tanken var att William skulle få börja gå själv till skolan i tvåan. Vi funderade länge på vad som skulle bli bäst. Vi trivs med personalen och skolan. Det känns värdefullt att kunna behålla det, även om skolvägen blir längre, säger mamma Sheyda Lafiti.

William instämmer men himlar med ögonen åt att mamma som cyklar med honom till skolan.

– Jag klarar faktiskt det själv nu.

Mer läsning

Annons