Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Billerud Korsnäs och Stora Enso köper tillbaka skog – gemensamt bolag delas upp

Skog i Gästrikland och Norduppland som tidigare ägts av flera aktieägare i ett gemensamt bolag delas nu upp mellan ägarna. Två av dessa är Billerud Korsnäs och Stora Enso som äger skog i Gästrikland och Norduppland.

Annons

För 13 år sedan blev det klart att Billerud Korsnäs och Stora Enso valde att slå ihop sina skogstillgångar tillsammans med ett flertal olika företag i samband med att Bergvik Skog AB bildades.

Under nästa år slutar avtalet att gälla och i och med det har de olika aktieägarna beslutat sig för att omstrukturera det gemensamma bolaget Bergvik Skog.

Det innebär att skogen delas upp och att skogstillgångarna går tillbaka till ägarna. Billerud Korsnäs och Stora Enso är de största ägarna av skogen som finns i Gästrikland och Norduppland.

– Vi har tillsammans med övriga delägare haft en framgångsrik resa som nu nått sitt slut. Den planerade transaktionen är ett naturligt steg för oss eftersom vi tror mycket på bioekonomin och vill säkra konkurrenskraftig råvaruförsörjning på lång sikt, säger Stora Ensos vd Karl-Henrik Sundström i ett uttalande.

Målet är att de olika parterna ska ha förhandlat klart så att överförandet kan genomföras någon gång under de första sex månaderna av 2018.

FLER NYHETER:

Här är prästen som ser tre goda ting med att Strömvallen får nytt liv

TV: Tobakstjuvar drog loss entrédörrarna med bil vid butiksinbrott i Forsbacka i natt

För Plus-kunder: Årets Gävlebo – kandidat 1: Leif Westlund belyser sin ovanliga sjukdom med ögonstenar i Boulognerskogen

Insändare: Varför får inte förskollärarna och barnskötarna arbetskläder?

För Plus-kunder: Lunchkollen: Slick City har ett fast grepp om Gävlebon – synd att lunchen är sådär

 ⬛ Är du prenumerant? Klicka här för att logga in på ditt digitala konto.

Bild: Berit Roald

Mer läsning

Annons