Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linneas känslofyllda hyllning till sin extramormor Anki - "Du har alltid funnits där för mig"

Artikel 8 av 9
Tulpanbuketten 2017
Visa alla artiklar

När Linnea Strand var endast sex år gammal gick hennes mormor Christina hastigt bort. Kort därefter tog Anki Östling, Valbo, på sig rollen att bli extramormor till Linnea som i dag är 17 fyllda. Nu uppvaktar Linnea sin extramormor med tulpanbuketten för att hon alltid funnits där för henne.

Annons

Under flera veckors smusslande har Linnea och hennes mamma Viktoria Strand smitt en plan. De ska lura Anki att de tillsammans ska åka till Köpis för att shoppa kläder. Men i själva verket har mor och dotter med sig vackra tulpaner och en journalist i bilen. Planen håller på att gå i stöpet då Anki väntar vid grinden till huset. Då ringer helt enkelt Viktoria upp och beordrar henne att gå in igen.

Linnea Lind är beredd att överlämna tulpanbuketten till Anki Östling i Valbo som varit som en extramormor för henne. Med är också Linneas mamma Viktoria Strand.

"Konstigt tänker Anki, men de har väl någon som de ska hämtas vid busshållsplatsen intill". Icke. Linnea ringer på och när Anki öppnar möts hon av en total överraskning. Hennes "låtsasbarnbarn" har famnen full av blommor som hon räcker över.

– Vad är det här för något! utbrister Anki.

– De här får du för att du alltid finns till för oss, säger Linnea och de förenas i en hjärtlig kram.

Anki Östling rörs till tårar av Linneas fina gest att uppvakta med blommor.

Anki gråter av känslorna som väller fram och kramkalaset fortsätter i köket. Hon intygar att det bara varit roligt för henne och hennes man Kenneth att ha Linnea hos sig. De har campat och bakat tillsammans. Paret har skjutsat flickan både till stallet och på ridtävlingar.

Här i huset har Linnea alltid varit välkommen. Hon har kunnat slänga sig i soffan och mer eller mindre beställt pannkaka. Familjerna umgicks även innan Linnea utsåg Anika till extramormor. Hon var också där ibland med sin riktiga mormor Christina.

– När hon gick bort sa Linnea till mig, "hur ska jag göra nu när jag inte har någon mormor", berättar Viktoria.

– Jag frågade vem hon skulle vilja ha som mormor och då svarade hon Anki.

Så Linnea, som då var sex år, tog helt sonika och ringde Anki och frågade om hon ville bli extramormor. Något som inte förvånade mamma Viktoria eftersom dottern alltid varit framåt.

– Jag vlev så rörd, när du ringde berättar Anki för Linnea när trion slagit sig ned vid köksbordet med tulpanbuketten och kaffekoppar framför sig.

Linnea inflikar att Anki är perfekt som mormor.

– Du är jättesnäll men ändå alltid ärlig. Jag kan berätta hemlisar för dig . När ingen annan fått fart på dig har jag lyckats. Vi har bakat och gjort en massa annat.

I tio års tid har Anki Östling, Valbo, fungerat som en extramormor åt nu 17-åriga Linnea Lind.

Men även Kenneth har aktiverat flickan.

– Vi har snickrat ihop en massa onödigt i källaren, skrattar Linnea.

Anki har varit på Linneas skolavslutningar och ett antal gånger varit med i klädaffären. Anki intygar att låtsasbarnbarnet alltid haft en stark egen vilja.

– Någon gång har jag också sagt i från då du tänkt köpa ett fult plagg, kontrar Linnea.

Så där fortsätter det – ett kärleksfullt samtal mellan människor som älskar varandra. Och där det visar sig att vatten i bland kan vara lika tjockt som blod...

Alla artiklar i
Tulpanbuketten 2017