Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man i 60-årsåldern åtalas för mordbrand efter villabranden i Fridhem

En villa i Fridhem blev helt övertänd för cirka en månad sedan. Nu har en man i 60-årsåldern med koppling till fastigheten åtalats misstänkt för mordbrand alternativt grov allmänfarlig vårdslöshet.

Annons

Det var tidigt på morgonen den 17 februari som den kraftiga branden utbröt i ett villaområde i Fridhem i Gävle. Grannar larmade om branden och en stund senare kunde en man gripas.

Mannen, som är i 60-årsåldern och har koppling till fastigheten, misstänktes tidigt för mordbrand och nu har han åtalats för brottet – alternativt för grov allmänfarlig vårdslöshet.

TV: Se bilder från den fullt utvecklade villabranden här:

Branden innebar fara för omfattande förstörelse av annans egendom och gärningen ska ha begåtts med uppsåt. Mannen ska medvetet ha placerat ett vardagsrumsbord i närheten av eld i en öppen spis och sedan lämnat elden utan uppsikt.

Via vittnesförhör har det framkommit att han visat likgiltighet inför eld och att han velat vara kvar i huset under branden.

Mannen åtalas även för försök till grov stöld och grovt hemfridsbrott för två incidenter drygt en vecka innan branden då mannen bland annat försökt ta kontanter från en kvinnas lägenhet i Gävle och brutit sig in i samma lägenhet en dag senare när kvinnan var hemma. Vid båda tillfällena greps mannen av polisen i lägenheten.

LÄS OCKSÅ: Fullt utvecklad villabrand i Fridhem

Mer läsning