Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurang Terrassen prisas av Gotlands Bryggeri: "Otroligt kul"

Varje år delar Gotlands Bryggeri ut Guldbågen. Fyra krogar som under året arbetat extra noggrant med att föra fram ölkultur i allmänhet och gotländsk ölkultur i synnerhet belönas med priset – och i region norr går det i år till restaurang Terrassen i Gävle.

Annons

Gotlands Bryggeri uppmuntrar en ölkultur där smaken och upplevelsen är i centrum. Därför delar bryggeriet varje år ut priset Guldbågen till fyra krogar som hanterar brygderna med den respekt de förtjänar.

I region norr går priset till Terrassen i Gävle det här året. "Terrassen har fyllt kylarna och kranarna med kvalitetsöl från hela världen. Personalen bakom bardisken bjuder gärna på en kunnig jordenruntresa med ölen som kompassnål. Självklart tar resan oss även till Gotland", skriver Gotlands Bryggeri i ett pressmeddande.

LÄS OCKSÅ: Nya Terrassen satsar på öl

– Är man en krog med ölambitioner är Guldbågen ett pris att sträva efter. I förlängningen ska det ge en boost till ölkulturen i Sverige, säger Johan Spendrup, vd och bryggmästare på Gotlands Bryggeri.

LÄS OCKSÅ: Hemmagjord bomb kastades in bland folk på uteservering

Niklas Svanbom, en av Terrassens ägare, är stolt över priset.

– Otroligt kul. Det gäller att ha fräscha produkter, vara kunnig på öl och jobba aktivt med att få människor att prova roliga grejer och hantverksmässigt tillverkad öl, säger Niklas Svanbom.

LÄS OCKSÅ: Polisen konstaterar: "Det var en bomb av kaustiksoda vid Terrassen"

Mer läsning

Annons