Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vittne misshandlades och polisman hotades efter stöld på Coop i Norrsundet – två män åtalas

Två män i 20-årsåldern tillgrep godis och snus på Coop i Norrsundet till ett värde av knappt 30 000 kronor. I samband med stölden ska en av männen ha slagit ett vittne i ansiktet – och den andra mannen ska ha hotat en polis.
Nu har de båda männen åtalats.

Annons

Det var den 2 mars som männen genomförde stölden på Coop Konsum i Norrsundet. Godis och snus tillgreps till ett värde av 28 000 kronor.

I samband med stölden misshandlades ett vittne utanför Coop av en av männen. Vittnet fick slag i ansiktet vilket gjorde att personen föll till marken och ådrog sig smärta. Mannen som utförde handlingen åtalas nu för stöld och misshandel.

Den andra mannen hotade en polis med våld när han skulle förhöras på polisstationen i Gävle samma dag. Enligt åtalet ska mannen ha hotat att skada eller döda polisen. Han åtalas nu för stöld, hot mot tjänsteman och även för olovligt brukande. Ett par månader tidigare ska han nämligen ha stulit en bil från en trafikskola i Gävle och sedan använt den i Sandviken. Han åtalas också för en stöld på Ica Nära i Storvik, där snus, godis och läsk tillgreps till ett värde av knappt 30 000 kronor.

Mer läsning

Annons