Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir nya Local Heroes: "Vi går tillbaka till rötterna"

2009 var året då Arbetarbladets Local Heroes fick formen av en gala. Innan dess var Local Heroes ett koncept för att lyfta fram unga musiker som behövde en scen att spela på. Då var det CC-puben som gällde – och 2018 flyttar Local Heroes tillbaka in i den klassiska musikpuben.

Annons

Local Heroes har passerat flera av Gästriklands stora scener sedan evenemanget blev gala – från starten i den gamla tågstationen Maxim, till Gävle konserthus och förra årets gala i Sandviken och Göransson Arenas foajé.

För nionde året i rad ska Arbetarbladet hylla lokala musiker och nu återvänder Local Heroes till rötterna på CC-puben, för att komma närmare det lokala musiklivet.

Greybeards under förra årets gala i Göransson Arena. Foto: Johan Björklund.

– I åtta år har vi koncentrerat oss på en enda stor och maffig musikgala. Nu skruvar vi på Local Heroes så att det blir fler spelningar och därmed mer fokus på det lokala musiklivet. Jag hoppas och tror att det här kan bli något riktigt bra som både artister och den musikintresserade publiken gillar, säger Helena Nyman, chefredaktör för Arbetarbladet.

2018 års Local Heroes kommer att hållas på tre olika datum under februari och början av mars. I år ska sex priser delas ut, utspridda över de tre kvällarna på CC-puben. Varje kväll kommer också lokala band eller artister stå på scen för ett lite längre gig.

Local Heroes-loggan.

– Local Heroes-galan har växt för varje år och det kändes lite som att vi var på väg ut ur kostymen. Genom att gå tillbaka till rötterna hoppas vi komma ännu närmare musikerna för att hylla dem – men också för att lyfta dem, säger Arbetarbladets nöjesredaktör Simon Ridell.

Hos CC-puben är de glada att Local Heroes har hittat tillbaka till puben.

– Det känns jättebra och skoj förstås. Det var ju här det började, och vi på CC-puben och Local Heroes värnar ju om samma sak, säger CC-pubens ägare Lennart Vallanger.

Så här kunde det se ut under Local Heroes-kvällarna på CC-puben 2008 – innan konceptet gjordes om till en stor gala. Foto: Pernilla Wahlman.

Så gör du för att nominera:

Gå in på arbetarbladet.se och leta på nomineringsartikeln, i den finns fem olika formulär där du kan rösta på årets lokala akt (band/artist), album, låt, arrangör och nykomling.

Fram till fredag 8 december går det att nominera, därefter tar en jury vid i alla kategorier utom årets låt som avgörs med sms-omröstning.

Det sjätte priset som delas ut är hederspriset "Årets Local Hero" där Arbetarbladet själva utser en vinnare.

Förra årets vinnare:

Årets album: Ida Long - "Rainbows & tears"

Årets arrangör: Olle Tjern för "Olle Tjerns vardagsrum"

Årets band: Gadget

Årets musikvideo: Ida Long – “Mannen på taket”

Årets nykomling: Julia Viktoria

Årets producent: Jukebeats (Emanuel Recinos)

Årets solo: AKB

Årets låt: LEHNBERG – "Soldag"

Årets konsert: Mystic Order för spelningen på Klubb Kontrast 4 november

Årets Local Hero: Hoforsrocken

Mer läsning

Annons