Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bristande informationssäkerhet i Sandvikens kommun – då agerar revisorerna

Risker och hot från det digitala landskapet får ökande uppmärksamhet från både företag och myndigheter. Det har Sandvikens kommuns revisorer noterat i sin senaste revisionsrapport.

Annons

Det som främst ligger bakom den ökande uppmärksamheten är de senaste årens snabba digitala utveckling med följande exponering mot Internet – samt ökad användning av smartphones och andra bärbara enheter hos medarbetare, både privat och i yrkeslivet, skriver Sandvikens kommun i sin revisionsrapport.

Något som också bidrar starkt till den växande hotbilden är ökad aktivitet bland kriminella och andra antagonistiska aktörer.

Nu ser både näringsliv och offentlig sektor att hotbilden behöver göras så pass tydlig att relevanta åtgärder kan vidtas.

Revisorerna har i sin riskanalys för 2017 bedömt att det finns en risk att kommun­styrelsen inte har säkerställt att den tekniska IT-säkerheten är tillfredsställande när det gäller obehörigt intrång. Efter en genomförd granskning konstateras att kommunstyrelsen inte har säkerställt att Sandvikens kommuns nuvarande tekniska IT-säkerhet är tillräcklig. rapporten lämnas ett antal rekommendationer till kommunstyrelsen.

– Resultatet av revisionen kommer hjälpa oss genom att skapa bättre förutsättningar, högre medvetenhet och förståelse för vikten av IT-säkerhetsarbetet inom kommunen, säger Jan Enerhall, IT-chef i kommunen, i ett pressmeddelande.

Bild: TT

Mer läsning

Annons