Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helena Nyman: Kommunen satsar miljoner på nytt centrum, men butikerna gapar tomma ändå – hur vill du göra Sandviken mer levande?

Artikel 10 av 19
#sandvikentycker
Visa alla artiklar

Annons

Ända sedan jag flyttade till Sandviken i början av 90-talet har jag lyssnat till den ständigt pågående diskussionen om centrum. Då var kärnan ändå ganska livfull och jag gick i butikerna rätt ofta. Bodde dessutom på Odengatan, så det var nära till.

I dag är bilden en helt annan där vissa delar av de centrala gatorna är mer eller mindre öde. Det är trist att se.

Kom och träffa oss! Arbetarbladets medarbetare leder debatten på Folkets hus. Stående; Jenny Wennberg, politisk redaktör, Jenny Lundberg, reporter, Micaela Toresson, digital debattredaktör, Agneta Edin, marknadskoordinator och Aina Lundkvist, reporter. Sittande; Helena Nyman, chefredaktör och Linda Lundin, reporter.

Varför ser det ut som det gör? Vad är det som händer? Ta upp den här frågan på en fest och det blir garanterat kvällens samtalsämne. Kan gå ganska hett till, säger jag av egen erfarenhet. Helt klart är det något som engagerar Sandvikenborna.

Arbetarbladet har i en mängd artiklar genom åren beskrivit både butiksdöd och nyöppningar. Många försök har gjorts för att locka stora kedjor. Högst på listan av önskebutiker brukar H&M komma om du frågar Sandvikenborna. Frågan om bilar eller inte bilar har delat befolkningen. På insändar- och debattplats har diskussionen förts och det har kommit många förslag på förändringar och förbättringar.

I dag är frågan om Sandvikens centrum mer het än någonsin när kommunen satsar över 80 miljoner kronor på att bygga om och snygga till - men skyltfönstren gapar tomma ändå.

Min erfarenhet säger att det inte råder brist på idéer om hur en blomstrande stadskärna skapas. Men hur är det, finns det några framgångsrika recept?

Vi bestämde oss för att verkligen borra i ämnet med politiker, företagare och Sandvikenbor.

På torsdag kväll, 16 mars på Folkets hus, restaurang Bolaget hoppas jag att diskussionerna går höga när vi ordnar en öppen debattkväll under namnet #sandvikentycker och ställer frågan; Hur kan centrum bli mer levande?

I en debattpanel har vi samlat människor med både ansvar, åsikter och kunskap . Och i publiken kommer det att finnas många tyckare.

Kom och var med du också! Ställ frågor eller bara lyssna. Jag är övertygad om att det blir en givande kväll.

Kan du inte vara med finns möjligheten att följa diskussionerna genom att titta på vår livesändning på arbetarbladet.se.

Alla artiklar i
#sandvikentycker
Annons