Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan är en trogen drömfabrikant – se när han får sin tulpanbukett

Artikel 9 av 9
Tulpanbuketten 2017
Visa alla artiklar

I mer än tio år har Johan Eriksson haft sin sysselsättning på Drömfabriken i Sandviken. Nu vill hans syster Veronica Forssberg ge honom ett fång med tulpaner eftersom han är en go och glad kille som gör mycket gott i världen.

Annons

TV: Se när Johan Eriksson överraskas med tulpanbuketten:

Drömfabriken har funnits sedan 1996 i Sandviken. I drygt tio år har Johan Eriksson varit en del av den.

Fabriken är en sysselsättning för personer med en utvecklingstörning som går under LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. I fabriken går det att arbeta i träslöjden, textilslöjden, med keramik och i musikverksamheten.

Men den här gången är det inte Drömfabriken som vill ge Johan en tulpanbukett för sin trogna tjänst. Istället är det hans syster som bor i Sala som genom en videohälsning vill ge Johan en uppskattning i vardagen.

– Oj, är dom till mig, säger han och ser överraskad ut när Arbetarbladet kommer på besök med blommorna.

I hälsningen säger storasyster Veronica:

– Jag vill ge dig blommor eftersom du är världens bästa lillebror. För att du är omtänksam, glad och rolig att vara med.

Samma dag som Arbetarbladet besöker Drömfabriken stundar en kväll med musik och underhållning. Varje onsdag kommer olika artister hit för att uppträda och Johan är en av dem som alltid är med och hjälper till.

– Johan är positiv och tycker om att jobba för allt. Han är en riktigt trevlig kille, säger Helena Nyberg i personalen på Drömfabriken.

Johan Eriksson har haft sin sysselsättning på Drömfabriken i drygt tio år.

Alla artiklar i
Tulpanbuketten 2017