Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Sandviken få ny, större biograf – "En förutsättning för att bion ska vara kvar"

Två av Sandvikens nöjesinsitutioner får nya lokaler – både bion och bingon hoppas att flyttkarusellen ska bli ett lyft.
– Den här satsningen är en förutsättning för att bion ska bli kvar i Sandviken, säger Björn Wallgren, som driver Roxy/Star i Sandviken.

Annons

Det är Sandvikens bingos lokaler som nu ska bli biograf – igen. Här låg förut Biograf Grand. Björn Wallgren, som driver biografen Roxy/Star i Sandviken, har länge jobbat för att hitta en bättre lokal.

– Här kan vi erbjuda 5-6 meter i tak, 11 meter duk, tre salonger och förbättrad tillgänglighet för besökarna, säger han i ett pressmeddelande.

Björn Wallgren äger Roxy/Star-biografen.

Flytten innebär att kommunen passar på att göra en del renoveringar. Kostnaden kommer att landa på runt 15 miljoner kronor enligt beräkningarna. De ytterligare runt 5 miljoner som det kommer att kosta att göra om bingohallen till biograf igen, med ny teknik och inredning, kommer företaget att stå för.

– Jag är jätteglad, det här är en enorm investering som kommer att förstärka centrumbilden, säger Björn Wallgren.

Trots att det precis blivit klart att bion får nya lokaler har Björn Wallgren hunnit skissa på hur de tre nya salongerna ska se ut. Istället för två salonger med 105 och 58 platser blir det tre salonger med färre platser, runt 80, 50 och 25-30, men mer benutrymme mellan de nya fåtöljraderna.

– Den tredje salongen kan bli extra mysig, med ett litet bord och lampa mellan fåtöljerna, säger Björn Wallgren.

Första delen av flyttkarusellen gör Sandvikens bingo i september. Då flyttar de in i M womens gamla lokal på Hyttgatan 19. Först därefter kommer ombyggnaden att kunna dra igång.

Till våren nästa år ska bion vara redo att ta emot sina första besökare.

Mer läsning

Annons