Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassiker går upp på Gävle teater

Annons

Hanna Lekander Linus Lindman, två av skådespelarna i Stormen.

Michael Cocke finns det nog en del teaterintresserade som känner igen, han var ju konstnärlig ledare för Folkteatern tidigare. Sedan flyttade han från oss till Örebro, och det är också i samarbete med Örebros länsteater som Riksteatern åter ut med den här uppsättningen av Shakespeares "Stormen", i regi av just Michael Cocke.

Pjäsen fick gott betyg av Nerikes Allehanda efter premiären. De skrev, bland annat: "Framför allt är detta Malin Bergs triumf. Hon använder hela sin palett med olika röstlägen, viskningar och rop, dramatiska gester och konstpauser. Blicken är intensiv och rytmen i varje replik är formidabel. Texten blir som musik. Skådespeleri när det är som bäst. En ren njutning".

I ett pressmeddelande säger regissören: "Shakespeares sista pjäs berättar om människans förmåga att omvärdera och tänka om. Den visar att det är möjligt att se nya perspektiv; att förlåta och försonas. Det är svårt, mycket svårt, men det går. I en tid då vi matas av undergångsbilder vill vi med Shakespeares vackra kärleksfulla text berätta att lyckliga slut är möjliga."

Annons

Mer läsning

Annons