Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Podium – ny kulturförening för tonåringar

/
  • Den nystartade kulturföreningen Podium, som riktar sig till tonåringar och unga vuxna som identifierar sig som kvinnor, icke-binära och transpersoner, har fått treårigt projektstöd.

Annons

Den nystartade kulturföreningen Podium har fått treårigt projektstöd och lanseras den 3 juni med en heldag av prova på-aktiviteter på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby.

"Vi har en vision om att en 15-åring som kommer på lanseringsdagen och engagerar sig i en workshop ska gå därifrån med vetskapen att hen kan få hjälp att vidareutvecklas genom att bli medlem. När hen känner sig redo för att dela med sig av sin konst ska Podium hjälpa till med att till exempel hitta rätt kontakter och vägar för att undvika missgynnande kontrakt som är vanligt förekommande i bland annat musikbranschen", säger Senait Tesfai, en av initiativtagarna, i ett pressmeddelande.

Podium är en gratis medlemsbaserad förening som riktar sig till tonåringar och unga vuxna i åldrarna 13–25 som identifierar sig som kvinnor, icke-binära och transpersoner.

Bland Podiums planerade aktiviteter framöver finns bland annat workshops, sommarläger, skolföreläsningar och på sikt även en egen festival. (TT)

Mer läsning

Annons