Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spåna med Folkteatern i dag

Vårens stora teaterhändelse i Gävleborg sägs bli Folkteaterns scenkonstfestival ”Drömmar och demokrati”. Tre helt nyskrivna föreställningar ska ges och repeteras just nu. Men till övriga programpunkter under festivalen vill man hjälp. I dag drar en serie inspirationskvällar i gång.

Annons

Stadsvandring, filmvisning, eller quiz? Vad kan platser som Gävle och Ovanåker erbjuda? Scenkonstfestivalen ska turnera i länet. ”Låt oss spåna tillsammans om vad vi kan göra på just din ort!”, vädjar Folkteatern.

Workshops och studiecirklar är andra tänkbara idéer. Under januari bjuder Folkteatern in till informations- och inspirationsträffar med start i Gävle onsdag 10 januari. Eldsjälar, kulturutövare och organisationer efterlyses.

"Vår förhoppning är att så många som möjligt vill vara med på olika sätt i festivalen och vidare bidra till en spännande bredd i festivalprogrammet”, säger projektkoordinatorn Adam Knapasjö.

Kampanjbild för Folkteaterns Gävleborgs kommande teaterfestival som innebär urpremiär för inte mindre än tre egna föreställningar.

”Drömmar och demokrati” anknyter till valåret. De tre scenföreställningar som ska spelas undersöker frågor kring ideologier och hur vi vill att samhället ska se ut i framtiden.

Det blir urpremiär för” Broderskap”, ”S.A.D. Symphony” och ”Utopier”. Dessutom ges konserten ”Drömkväde” i ett samarbete med Gävle Symfoniorkester.

Men först inspirationskvällar. Efter Gävle fortsätter Folkteatern till Ockelbo 17 januari, Sandviken 18 januari och Hofors 23 januari.

LÄS MER: Folkteatern gör valårspaket

Mer läsning

Annons