Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyxiga bakverk

/

Pengarna räcker inte längre till att köpa en handväska för ett gäng tusenlappar. Inte heller känns den typen av konsumtion sådär klockren i klimat- och finanskristider.

Annons

Nu handlar lyx istället om innehåll och mening snarare än antal och pengar, slår magasinet ”hennes” fast.

Och det är där bakelsen kommer in.

Liten, omsorgsfullt tillverkad, försvinnande god. Lyxig helt enkel. Men relativt billig.

”Jag skulle nästan vilja gå så långt som att säga att all form av exklusiv mat och dryck är vår tids it-handväska, det där lilla extra som vi unnar oss”, säger omvärldsanalytikern Fredrik Johansson till ”hennes”.

Att sätta sig på konditori och stilla njuta av en bakelse, eller att köpa med sig den hem och äta där, är lyx för rätt lite pengar. Och det där gräddiga och söta fyller dessutom en tröstefunktion när omvärlden svajar hotfullt.

Mer läsning

Annons