Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför ska Lunchkollen hjälpa dig att hitta bästa utelunchen

Jag går pang på rödbetan och annonserar det per omgående – Arbetarbladet börjar publicera lunchrecensioner och det går inte att säga annat än att det är på tiden att vi gör det.

Annons

Från och med nu kommer det att finnas en lunchrecension i pappret och på webben varje måndag under vinjetten "Lunchkollen". Ja, den första recensionen är som ni märker publicerad en tisdag och anledningen till det är inte konstigare än att annandag påsk kom i vägen. Måndagar fortsättningsvis alltså.

Som sagt, det är på tiden. Det känns som att vi skriver om en ny satsning i restaurangsvängen i Gästrikland var och varannan vecka just nu. Det händer saker konstant både när det gäller krogar och lunchställen. Vi väljer att lägga vårt fokus på det senare här på Arbetarbladet, lunchen är mer allmängiltig än krogbesöket. Jag och många andra lägger Lyxfällanmycket pengar i månaden på att äta lunch ute och det är dags att någon tittar närmare på den ständigt växande skara lunchalternativ vi har i närområdet.

Lunchrecensioner är förvisso underhållande många gånger men först och främst en värdefull konsumentjournalistik. Hur lunchtimmen bäst spenderas är en svår ekvation, en hel vetenskap till och med. Det ska inte bara vara gott och prisvärt – du ska hinna innan chefen börjar titta på klockan också. Lunchkollens recensenter ska nu räkna ut vilka ställen som är värda den extra långa promenaden och den där extra kronan.

Det Arbetarbladet vill med Lunchkollen är att erbjuda en guide att plocka fram de dagarna matlådan blir liggandes hemma. Recensenterna kommer att bedöma servicen, hur smidigt allt flyter på, atmosfären och så klart maten, det viktigaste av allt. Ingen vill äta en pytt i panna så salt att du måste springa fram och tillbaka till vattenkranen resten av eftermiddagen.

Viktigt att påpeka är förstås att alla tycker olika och anser du att Lunchkollen har fel någon gång, då är det ju så. Recensenterna ska vara objektiva och guida men till syvendes och sist är det du och dina smaklökar som bestämmer. Lunchkollen kan inte göra annat än att rekommendera – eller inte rekommendera.

Så släpp matlådan som om du kört den lite för länge i micron och ta rygg på Lunchkollen i stället. Det blir kul!

Läs första recensionen här: Gefle Gourmetservice har en nivå man inte förväntar sig

Mer läsning

Annons