Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans favoritmål

/

Annons

Favoritmål (Ica Bokförlag) heter en aktuell kokbok av det svenska fotbollslandslagets kock Mats Broström. Journalisten Jan Gradvall berättar storyn om landslagets populäraste medlem och spelarna avslöjar sina favoriträtter. Vi har lånat ett av recepten ur boken. Här är Anders Svenssons favorit: 

Ceasarsallad
4 portioner

700 g majskycklingbröst
smör till stekning
salt
peppar
Ceasardressing:
1 stor vitlöksklyfta
3 sardellfiléer
2 dl hemgjord majonnäs
(se nedan)
1 tsk fransk senap
50 g färskriven parmesanost
saften av 1/2 citron
några stänk worcestersås och tabasco
salt
peppar
3 krukor romansallad
Garnering:
50 g hyvlad parmesan
Servering:
1 dl brödkrutonger

Stek majskycklingen i smöret. Salta och peppra. Pressa vitlöksklyftan i en bunke. Lägg i sardellerna, mosa dem och blanda ner övriga ingredienser till dressingen. Låt stå en god stund så smakerna hinner mogna. Skölj salladen och riv den i grova bitar. Blanda med dressingen.
Lägg upp salladen på fyra tallrikar. Skär kycklingen i bitar och lägg några bitar på varje tallrik. Strö hyvlad parmesan över. Servera gärna brödkrutonger till.

Hemgjord majonnäs
1 äggula
1 tsk fransk senap
1/2 tsk vitvinsvinäger
drygt 1 dl solrosolja
1/2 tsk salt
2 varv på pepparkvarnen
(ev 1/2 dl gräddfil)

Vispa ihop äggula, fransk senap och vitvinsvinäger några minuter. Tillsätt solrosoljan droppvis, vispa kraftigt hela tiden. Smaka av med salt och peppar.
Tips: Blanda i cirka 1/2 dl gräddfil för en magrare majonnäsvariant.

Mer läsning

Annons