Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Local Heroes-galan till Sandviken och Göransson Arena: "Helt rätt steg"

För åttonde året i rad kommer Arbetarbladet att hylla musiklivet i Gästrikland. Tidigare har Local Heroes-galan varit i Gävle varje år men nu blir det ändring på det. Vinterns gala flyttar in i Göransson Arenas foajé.
– Det är på tiden att vi sprider ut oss mer i Gästrikland, säger Arbetarbladets nöjesredaktör Simon Ridell.

Annons

Arbetarbladets lokala musikgala Local Heroes flyttar till Sandviken och Göransson Arena. Chefredaktör Helena Nyman och nöjesredaktör Simon Ridell ser framemot att hylla Gästriklands musikliv.

Den första Local Heroes-galan hölls 2010 och var ett initiativ av Arbetarbladets dåvarande nöjesredaktör Lisa Pehrsdotter. Sedan dess har Arbetarbladet fortsatt hylla musiklivet i Gästrikland varje år. Galan har genom åren genomgått en del förändringar, kanske främst när det gäller priskategorier, men årets gala innebär den största förändringen hittills. Sandviken och Göransson Arena blir skådeplats för Local Heroes.

LÄS ÄVEN: Nominera årets bästa från det lokala musiklivet till Local Heroes

– Local Heroes är en gala för hela Gästriklands musikliv och det känns inte mer än rimligt att vi är i Sandviken den här gången. Det är helt rätt steg att ta för galan. Samtidigt lämnar vi inte Gävle, utan vi tänker alternera mellan städerna framöver, säger Arbetarbladets nöjesredaktör Simon Ridell.

Arbetarbladets chefredaktör Helena Nyman kommenterar också valet att placera Local Heroes i Sandviken i år.

– Jag är glad att vi lyckas få till ett samarbete med Sandviken och därmed breddar galan. Det är viktigt att Local Heroes är en angelägenhet för alla. Genom att den här gången flytta till en annan ort finns chansen att vi når en ny publik och får ett ökat engagemang från musiker och andra aktiva på och vid sidan om scenen.

Gala-generalen är precis som förra året Andreas Segemark. Han är nöjd med att Local Heroes har hittat en passande lokal i Sandviken att husera i.

LÄS MER: Så var förra årets Local Heroes-gala i Gävle konserthus

– Göransson Arena har det en gala behöver ha. Det går att ordna ett bra flöde och det går att anpassa lokalen för både prisutdelning, live och klubb.

Nu inleds nomineringen inför årets gala som kommer att hållas i februari månad. Läsarna skickar in nomineringar och en jury avgör sedan vem eller vilka som är värdiga vinnare. I två klasser är det läsarna själva som röstar fram sina favoriter – årets låt och konsert.

– Den här galan är också ett samspel mellan våra samarbetspartners och med läsare och alla eldsjälar runt om i Gästrikland som brinner för musiken. Nu hoppas vi på att folk där ute är på hugget och nominerar sina favoriter, säger Simon Ridell.

LÄS MER: Här är alla Local Heroes-vinnare fram till 2015

I foajén på Göransson Arena finns det gott om utrymme.

Följ dessa länkar för att nominera dina favoriter:

Årets band

Årets solo

Årets nykomling

Årets låt

Årets album

Årets musikvideo

Årets arrangör

Årets producent

Årets konsert

Förra årets Local Heroes-vinnare:

Årets producent: David Lehnberg

Årets låt: Frida Scar - "Vi"

Årets konsert: Rocka Rollas på Getaway rock festival

Årets nykomling: Cilia

Årets musikvideo: Frida Scar - "Vi"

Årets band: Crooked Letter

Årets arrangör: BackBeatBolaget

Årets album: Min Stora Sorg - "Vår/Sommar -16"

Årets solo: Min Stora Sorg

Årets Local Hero (Arbetarbladets hederspris): Viktor Zeidner

Annons

Mer läsning

Annons