Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan du se vad som händer under årets Pride-festival

Nu har programmet för Gävle Pride släppts och alla besökare kan börja planera sitt besök då årets Pride bjuder på ett fullspäckat schema. Festivalen håller på mellan den 17 och 20 augusti.

Annons

Men en månad kvar tills Pride intar stan så har årets program släppts och det är fullspäckat med evenemang. Största som sker på programmet är självaste Pride-paraden, men även mycket annat kommer att ske.

– Det vi på Gävle Pride är med och anordnar är Regnbågsnatt som kommer att hållas på fredagskvällen, sen är ju även invigningen och paraden stora grejer som händer, alla de andra programpunkterna är det ju föreningarna som vi bjudit in som anordnar, säger Emelie Lundin, kommunikationsansvarig för Gävle Pride.

Gävle Pride inleds den 17 augusti.

LÄS ÄVEN: Pride till Gävle i augusti: "Alla ska låta ännu mer och ha massa musik i paraden"

Som Arbetarbladet har nämnt tidigare så kommer bästa ekipaget att utses för att få fler att lägga ner tid och engagemang på paraden. Vinnaren kommer att utses på kvällen på Balkongfesten.

– Den tävlingen vill vi verkligen lyfta, för vi vill att folk ska lägga ner tid på det här, säger hon.

LÄS ÄVEN: Inför Gävle Pride frågar vi dig: "Vad är viktigast att ta upp och har du egna erfarenheter att dela med dig av?"

Inför årets Pride är programmet mycket större och det är mer saker som står på schemat. Det är en mängd olika föreläsningar och workshops, eller så kan man gå på en lesbiskfrukost som Folkteatern Gävleborg och Find Hope kallar det.

– Det är ett ännu större intressen inför årets Pride, och det är ju kul, fortsätter intresset att växa så kanske man kan tänka sig att utöka till fler dagar, kanske till och med en hel vecka, säger Emelie Lundin.

LÄS ÄVEN: Dragqueens ska skolas inför pridefestivalen i Gävle

Med på programmet i år är Arbetarbladet som är en samarbetspartner till årets Pride. Det kommer att hållas ett panelsamtal i kulturhuset på torsdagskväll, där det kommer pratas om transpersoners erfarenheter och vilka fördomar som finns. Arbetarbladet kommer även att finnas med som paradutropare som är nytt för i år.

Hela programmet går att hitta här: Gävlepride.com

Mer läsning

Annons