Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi behöver inget Flashback för pappor

/

Det är trendigt att vara småbarnspappa nu. Tiden då det var mode att vara lattemamma och sitta på café med barnen sex timmar om dagen känns lite 2008, och nu är det istället pappornas tur att få visa upp barnen som en snygg accessoar tillsammans med Barbour-jacka och den nya barnvagnen med inbyggt antisladdsystem.

Annons

Blondinbellas man Odd Spångberg har tagit fasta på det här, och har därför startat en ny sajt för alla grabbiga men samtidigt känslosamma pappor därute som sitter och trycker på nätforum och googlar vilken temperatur det ska vara på vällingen för att barnet ska få en så bra start på livet som möjligt. Såhär beskriver sajten DadsLife.se sitt syfte:

”DadsLife är skapat för att inspirera er pappor och medverka till att ni tillbringar mer tid med era barn, på era villkor.”

Ja, naturligtvis så är det så att man enbart ska tillbringa mer tid med barnen om det är på ens egna villkor. Om barnet bara grinar och är otacksamt så kan man ju alltid lämna över barnet till sin partner, eller till exempel om dagishämtningen krockar med en skön afterwork tillsammans med grabbarna. Allt handlar om er själva och era behov, och om det inte passar att gå på babysim någon dag eftersom något roligare dyker upp så är det klart att ni inte ska behöva göra det! Det ska ju vara KUL att vara pappaledig!

Jag är tack och lov inte förälder själv, men till och med jag fattar att föräldraskap är allt annat än på ens egna villkor. Din unge kommer skita i att det är Premier League-final. Hen kommer att kissa på sig när ni är på stan och rita ett imponerande konstverk med tusch på er nya soffa. Hen kommer förmodligen att börja röka spice oavsett vad ni tycker om det. Det är tråkigt, men tyvärr sant.

Förutom att uppmuntra pappor till att spendera mer tid med sina barn på sina egna villkor så har DadsLife flera andra spännande funktioner, eller vad sägs om en GPS-funktion där man kan ”hitta andra pappor på stan”! Vad hände med att öppna ögonen själv? Behövs det verkligen en GPS-funktion för att hitta andra pappor? Så svårt kan det ju inte vara att gå till en lekpark och träffa andra föräldrar.

Nu kanske det är jag som är lite neggig, men jag tycker faktiskt bara att det är bullshit alltihop. Behöver man verkligen en internetsajt för att det ska vara kul att vara pappaledig? Är det verkligen där som man ska hänga på dagarna istället för att umgås med sitt barn? Jag är säker på att tanken är god från början, men det sista som behövs i det här landet är ett pappa-Flashback.

Mer läsning

Annons