Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSU: Behåll Fyren för var människas rätt till en värdefull fritid

/

Annons

Att Fyren (Folkets Hus) i Norrsundet är en av flera byggnader i Gävle kommun som är hotade av försäljning av styrande Allians är ett faktum. Den 6/4 hölls ett öppet möte på Fyren där vi fick lyssna till engagerande berättelser från flera av de föreningar som bedriver verksamhet där. Den gemensamma nämnaren för all verksamhet som bedrivs i Fyren är att den sätter Norrsundet och hela Hamrångebygden på kartan med ett Sverigeunikt tätt föreningsliv, samtidigt som den är en viktig och integrerande mötesplats för ung som gammal. Som SSU:are är det extra glädjande att höra alla fantastiska berättelser rörande unga, som vittnar om verksamhet som ger unga plats att utvecklas och chans till en värdefull fritid.

Det är därför med stor sorg vi nåddes av beskedet att Alliansen vill sälja ut Fyren och flera andra byggnader därtill. Lyckligtvis lyckades S, V och MP få ärendet återremitterat när beslutet skulle klubbas. Vi hoppas Alliansen i Gävle tänker om, gör rätt och väljer att inte sälja ut dessa byggnader.

Verksamheten som bedrivs i Fyren och de andra byggnaderna bidrar till en levande kommun i alla dess vrår och inte minst till en värdefull fritid för kommunens unga. Utan kommunens ägande av byggnaderna finns inte möjlighet för de aktörer som agerar där idag att ha kvar sin verksamhet i oförändrad form. Utförsäljning kommer leda till både ett minskat föreningsliv och en än mer utarmad landsbygd. Vi är därför glada att Socialdemokraterna tagit stark ställning mot en försäljning och ifrågasatt den knappa utredning som gjorts.

Det är nu dags att ta ett beslut för hela kommunens fortlevnad. Vår kommun ska inte bidra till avveckling och släcka lågan för levande och viktig verksamhet, istället ska vi se till att utveckla den goda verksamhet som finns och hjälpa den att växa. Så skapar vi förutsättningar att bo och verka i kommunens alla delar. Första steget till en än mer levande kommun är ett stopp av utförsäljningen!

Jonas Persson

Ordförande, SSU Gävleånge Socialdemokratiska förening SSU Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons