Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svar till V om fastighetsförsäljning: "Jag har inga problem med att följa era ägardirektiv"

Annons

Bästa vänsterpartister Gin, Tord och Isabella. I er tredje artikel önskar ni att jag ska berätta vad jag vill med försäljningen av Gavlegårdarnas fastigheter. Och visst kan jag göra det.

LÄS OCKSÅ: "Vi vill inte ta beslut om eller sälja några lägenheter"

De ägardirektiv om försäljning ni drev igenom i kommunfullmäktige i juni är till sin ordalydelse identisk med de ägardirektiv som borgerlig kommunledning önskade få igenom och som jag stödde. Således jag har inga problem med att följa de riktlinjer ni fick igenom, som innebär att Gavlegårdarna ska bygga fler bostäder och att detta inte ska bekostas med bara lån utan en del av kostnaden kan täckas med en begränsad fastighetsförsäljning. Den rödgröna budgeten innebar ingen ändrad politik i detta fall i förhållande till den politik kommunledningen önskade få igenom.

Ni hävdar dock att ni alltid varit emot försäljning och så kanske det är även om ert agerande i kommunfullmäktige i juni inte hänger ihop vad ni nu säger. Fast det kanske det gör, men ni har varit dåliga på att förklara hur.

Om ni inte även har ändrat uppfattning om att Gavlegårdanra ska bygga nya bostäder för att möta bostadsbristen, så kan jag konstatera att ni nu förordar maximal belåning och jag håller fast vid era ägardirektiv om att begränsa skuldsättningen.

Per-Åke Fredriksson (L)

Styrelseordförande AB Gavlegårdarna

LÄS OCKSÅ:  Svar till Vänsterpartiet om fastighetsförsäljning: "Var får ni allt ifrån?" V: "Partiers samverkan måste bygga på kompromisser"

Lägenhetsförsäljning: "Finns det mer saker i Vänsterpartiets politik ni inte vill ha igenom?"

V om lägenhetsförsäljning: "Hur väl känt är det att Gavlegårdarna redan ligger i startgroparna med att sälja ytterligare cirka 700 lägenheter?"

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons

Mer läsning

Annons