Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett barn har i sju månader varit borta från sina föräldrar och föräldrarna har nekats sin omsorg om sin dotter"

/

Annons

Tvångsomhändertagandet av Nalins och Mehmets lilla flicka. Ett barn har i sju månader varit borta från sina föräldrar och föräldrarna har nekats sin omsorg om sin dotter under denna tid. Under de få umgängestillfällen föräldrarna fått träffa sin dotter har de tvingats att tala svenska och berövats sina rättigheter att tala sitt hemlands språk, vilket är en mänsklig rättighet för alla.

Läs också: "Att tala i maktens språk är inte alltid den bästa lösningen på våra problem"

Socialtjänsten i Sandvikens kommun, läs också barnkonventionen om barns rättigheter vilket ni bryter mot samt står det tydligt i förvaltningslagen vad som gäller. Finns det ingen tolk i Sandvikens kommun?

Jag har följt fallet noga och anser att Sandvikens kommun begått grova fel i sin utredning som är klart undermålig och direkt felaktig. Om man misstänker att ett barn far illa ska barnet läkarundersökas samma dag som omhändertagandet görs. Detta gjordes en månad senare, inom stipulerad tid enligt ett uttalande av Jan Nilsson ansvarig chef för socialtjänsten. Klart felaktigt.

Läs också: Nalin och Mehmet tvingas erkänna misshandel för att återfå sin dotter – trots att de förklarats oskyldiga: "Vi lever i ett helvete"

Det finns ingenting som tyder på att flickan skulle ha utsatts för misshandel av sina föräldrar vilket både, förvaltningsrätt och kammarrätt samt polis konstaterat, utredningen är för svag. Då "slår" socialtjänsten till med att överklaga till Högsta förvaltningsdomstolen, en väntan som ytterligare traumatiserar hela familjen. Det framgår med tydlighet att ansvarig socialsekreterare i ärendet och berörda chefer har begått allvarliga misstag vilket måste bero på brist på kompetens. Man måste fråga sig om ni ska vara kvar som socialarbetare efter det lidande ni orsakat familjen.

Mänskliga rättigheter för alla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons