Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle sjukhus - ett sjunkande skepp?

/

Annons

Efter att min syster genomgått en stor operation blev hon utskriven med proppar i lungan. Ingen noterade att hon påtalade att hon hade det jobbigt med sin andning. Hon var hemma tre dagar och sedan upp till akuten igen sex till sju timmar för konstaterande att det var proppar i lungan.

Hon blev inlagd på avdelning AVA. Där bemöttes hon av en sköterska som tyckte att hon kunde ta en rollator till apoteket för att få sin blodtrycksmedicin.

Min syster var då medtagen och med bärbart EKG på sig, som dessutom hade larmat på toaletten på grund av hennes svaghet. Tjänstefel av sköterskan!

Min syster blev sedan utskriven och var hemma fyra till fem dagar innan hon igen var på akuten i sex till sju timmar och nu konstaterades dessutom vätska i lungan. Prov togs på vätskan och vävnadsprover på levern togs. Vi anhöriga efterlyste svar på proverna.

Prov på lungvätskan togs igen eftersom det första slarvats bort. Efter fyra veckor fick vi anhöriga veta att provet på levern aldrig blivit skickat från sjukhuset till Uppsala.

Väldigt dålig kommunikation mellan läkare, vårdpersonal och oss anhöriga. Det fanns ingen läkare vi kunde kontakta som höll i hela sjukdomsbilden.

Dessutom fick min syster två stroke också, den senare på sjukhuset. Då föll hon ur sängen på grund av att sänggrinden inte var uppsatt.

Det gör oss anhöriga väldigt ont att hon inte fick den goda, värdiga vård hon behövde. En "sjuk vård" anser vi.

Syster

Svar direkt:

Vi beklagar att er upplevelse av vården på Gävle sjukhus blev så dålig. Flera olika verksamheter är inblandade och för att kunna reda ut vad som kan ha gått fel är det bra om du kan höra av dig till någon av oss. Du når oss via växeln på 026-15 40 00.

John Mälstam, chefläkare

Lars Svennberg, chefläkare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons