Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Mitt barn tvingas flytta tillbaka till skolan hon blev mobbad på"

/

Annons

I onsdags hade vi skolavslutning, det var jättefint och alla inblandade gjorde det så otroligt bra. Nu borde man som förälder njuta av sommaren och tiden med barnen, men jag som mamma kommer gå och grubbla hela sommaren. Jag kommer grubbla över hur det kommer bli när min dotter börjar i årskurs 3, i lilla gruppen. Lilla gruppen som nu ska bli en halvstor grupp. Jag kommer få grubbla över hur hon ska integrera med sin klass, med sin skolsyster, med terapeuten, hur hon ska kunna träffa de få vännerna hon har på Ulvsäterskolan då rektorn helt plötsligt har bestämt att lilla gruppen på Ulvsäterskolan ska flyttas till lilla Sätraskolan. Till skolan där mitt barn blev mobbad, tillbaka till helvetet, mardrömmarna och allt kaos. Ett beslut rektorn tog utan att tänka på de fem barn som redan går där, ett beslut han tror kommer bli bra men som vi föräldrar i gruppen vet kommer bli en katastrof.

Det är bestämt att man ska flytta hennes trygghet, hennes fasta punkt, gemenskapen hon har med dem på Ulvsäterskolan för att man anser att klassen behöver bli större.

Men för Guds skull, ordna ett klassrum på Ulvsäterskolan då! Och flytta på dem andra barnen! Våra barn går redan i lilla gruppen, har sin trygghet, har sina vänner, lärare och vuxenkontakter. Flytta över barnen från Lilla Sätraskolan istället som inte går i en special klass ännu.

Min dotter har gått här ett år nu, varför förstöra allt för henne? Eller för de andra barnen som redan tillhör gruppen?

Och hur kunde du som rektor välja att inte ens säga något till oss innan du tog beslutet? Du har fortfarande inte kontaktat mig, jag står med så många frågor som jag inte får svar på.

Medan du kan njuta av din sommar, kommer jag gå orolig och upprörd för mitt barns skull, för mitt barns trygghet och för hennes framtid. Och vet du? Min dotter vill inte byta, hon är rädd och ängslig, redan nu och hon har inte ens börjat på skolan du placerat henne på. Tack för att du förstörde vår sommar.

Kristina Reitan

Svar direkt:

Bakgrunden till beslutet om flytten av Lilla gruppen är:

1. Det är fler barn som har behov på samma vis som de elever som nu har tillgång till Lilla gruppen. För att kunna ge fler barn samma möjlighet måste gruppen ha tillgång till större lokal. I nuvarande lokal ryms högst sex elever.

2. Vårens förändringar av organisationen i Sätra rektorsområde för med sig konsekvenser när det gäller lokalerna. Ulvsäter har inte några extrautrymmen att avvara. Däremot finns det lokaler på Lilla Sätra, 750 meter från Ulvsäterskolan.

Skolan är en arbetsgivare och lyder under samma lagar som andra arbetsgivare rörande organisation och arbetsmiljö. Det finns frågor som vårdnadshavare inte kan vara delaktiga i. Det framgår av informationen om Delaktighet för vårdnadshavare som finns på gavle.se och skolornas webbsidor. Beslutet om lokalförändringarna är en sådan sak som skolan måste ta ansvar för eftersom det rör många barn och många behov. Skolan måste beakta helheten, alla barns behov.

När beslutet om lokalförändringen var fattat i samverkan med fackliga representanter ringde jag som rektor runt till de fem familjer som idag har sitt barn på Ulvsäterskolans Lilla grupp. En familj svarade inte de gånger jag ringde varpå jag lämnade meddelande om att jag sökte kontakt. Familjen ifråga har inte återkopplat till vare sig mig som rektor eller till biträdande rektor.

Oavsett om insändarskribenten haft kontakt tidigare eller inte så vill jag som rektor att du tar kontakt med mig så vi får prata om de farhågor du har för ditt barns räkning. Kontaktuppgifter finns på skolans webb.

Hans Stockseliusrektor

Sätra skolområde

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons