Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukhus i farozonen – brådskande åtgärd krävs!

Annons

Svar till: Patrik Stenvard (M), 9 oktober. Jag håller med om det mesta i artikeln. Vi har en bra sjukvård även om den inte är bäst i världen som en del politiker försöker ge sken av. För att man skall komma i åtnjutande av den bra sjukvården, måste nålsögat (akuten) passeras och det är inte lätt. Den har stora problem att hitta sängplatser på lämplig sal vilket ger extraarbete när patienten kommer in på sal som är avsedd för andra sjukdomar. Personalen är fantastisk som klarar den stress som det måste innebära.

Läs också: "Vi måste få stopp på denna sjukvårdsslakt"

Sängplatser och personalbrist är det stora problemet. Varför är det brist på sängplatser? Anledningen är enligt mitt förmenande, vad som hände när Kömiljarden inrättades av Alliansregeringen. Den gav incitament för sjukhusledningen att spara på allt de kunde. Då försvann 10 000 vårdplatser. Samtidigt togs detta som motiv för att lägga över mer arbete på sjukvårdspersonalen.

Ansvaret för detta ligger hos administrationen som arbetar efter ett styrsystem gjort för storindustrin. Arbete med människor går inte att utföra med det styrsystemet. Ansvaret för att detta används ligger hos SKL och sjukhuschefen.

Jag anser att hela regionstyrelsen borde ha avgått samtidigt som den dåvarande chefen gick. Patrik, jag anser att regionråden oavsett partifärg inte tagit sitt ansvar för den kris Gävle Sjukhus befinner sig i. Det går fortfarande att rätta till problemen om viljan finns.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons