Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Spelbolagens vinstkäftar slukar allt fler"

/

Annons

Jag vill med denna insändare påminna alla om hur spelbolagens vinstkäftar slukar allt fler som faller dit för spelmissbruk.

Cirka 2 procent är spelberoende. Det uppmärksammas allt för lite i press, tv och bankväsendet samt inom politiken. Det lilla som press och tv lägger fram är bara en liten droppe i havet. Den dystra sanningen är att med hjälp av all reklam som görs i samtlig media så kommer spelbolagen att förstöra miljontalstals enskilda liv och familjer framöver. Jag är en av dem som fick livet förstört.

I 15 år höll deras käftar ett fast grepp om mig och tog allt från mig. Min genomsnittliga lön för denna period var cirka 450 000 kronor om året. Detta belopp gånger 15 tog de. Nästan sju miljoner kronor samt så lånade jag pengar, cirka 1 miljon.

Att diskutera att jag lyckades betala hyra och mat är försumbart eftersom dessa utgifter är marginellt jämfört med vad jag skulle kunnat ha sparat och investerat i om jag inte hade spelat.

De senaste tre åren har mitt spelande kostat staten 100 000-tals kronor i form av psykolog besök och KBT. Tänker man ännu djupare och konkret så har just mitt spelande kostat samhället åtskilliga miljoner i form av uteblivna intäkter såsom:

Affärsinnehavare som gått miste om mina köp, hantverkare som jag hade kunnat anlita vid byggande, alla restauranger och fik som jag skulle kunna ha besökt, inköp av hus eller bostadsrätt. Jag hade även kunnat ha lagt pengar på, biografer, möbelbutiker, köp av elektronik och vitvaror, flyg och tågresor, teater och museum, klädbutiker och andra butiker moms och skatteintäkter för staten med mera.

Tänk så många som har gått miste om mina tänkbara inköp. Istället har alla mina pengar hamnat mestadels i Malta där spelbolagens käftar har druckit champagne och levt lyxliv för mina och andras pengar.

Till sist men inte minst. Tänk all tid jag förlorade med min dotter och utgifter som jag skulle kunna ha lagt på min dotter men som jag aldrig gjorde eftersom jag bara spelade.

Jag har varit spelare i 15 år. Förlorat allt och hoppet om ett vanligt liv. Är det mitt fel? Nej, det är spelbolagens hjärntvätt som skapar ett beroende. Förödelse bland vanliga människor som du och jag.

Jag vädjar till politiker, media och banker, hjälp till att STOPPA spelbolagens hjärntvätt, reklam med mera nu innan fler tar livet av sig och förlorar allt.

Niklas

Läs också: "Speldjävulen kommer för evigt bo i min kropp vare sig jag vill eller inte"

Plusartikel: Så kunde verksamhetschefen lura Lättings – ville plocka hem "storvinsten" på nätkasinon

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons