Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Står ensam kvar med vårdskador

/
  • Insändarskribenten skriver om vårdskador och att hon känner sig maktlös.

Annons

Vi sökte för ofrivillig barnlöshet år 2000. Vårdskador uppdagades 2004. Följden blev trauma, förlorat jobb, stresskänslighet, sömnsvårigheter, depression, högt blodtryck, domningar i ansikte med mera.

Privata försäkringar är ogiltiga vid vårdskador. Vården har istället en gruppförsäkring. Patientförsäkringen LÖF utreder (ägs av sjukvården, ömsesidigt så ingen insyn). Brister LÖF i sitt uppdrag kan du inte klaga till KO, ARN eller JO. Du kan överklaga till Patientskadenämnden, brister de står du ensam. Det hände mig.

Jag fick 39 000 kronor för mina skador, därefter sa Patientförsäkringen LÖF att de varken varit objektiva eller gjort en fullständig skadereglering. Jag hade cirka 20 läkare bakom mig – men oavsett vad jag lämnade in så skulle jag inte få rätt sa LÖF.

Cheferna på försäkringsbolaget pratade illa om mig, jag spelade in. TV4 har sänt det i flera inslag. Finansinspektionen gav skarp kritik. LÖF rättar inte. Jag är maktlös. För fortsatt anspråk tvingades jag stämma LÖF som fördyrat rättegången för att skrämmas. Miljonbelopp.

Sjukskriven nu. LÖF och Region Gävleborg har trakasserat mig så att mina vårdskador har förvärrats. Det har resulterat i problem med sköldkörteln, vitaminbrist, diabetes, blodtryck på 280, kramp, avvikelse på hjärtat och njursten etcetera.

En sten i urinledaren kan skada njuren så jag måste opereras. Mitt hälsotillstånd gör det till ett kritiskt läge där jag även kan få blodförgiftning. Jag kan avlida. Har en dotter på 13 år. Ska jag ta adjö av min familj eller inte? Jag är mer än förtvivlad. Alltihopa bryter mot mänskliga rättigheter.

Blev utslängd när jag sökte krisstöd då jag mår dåligt. Även en chefsläkare pratade illa om mig nu före min operation.

Det är värre än så här, svårt att återge kort. Googla på mig och läs min blogg, se tv-inslag. Granska Region Gävleborgs ledning. Det leks med liv och det kostar massor.

Ulrika Holmgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons