Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta bort skräpet från Åmot

Annons

Man passerar Åmot som är en mycket vacker plats och värd ett besök men... Om man kommer från Ockelbo så ser man kyrkan i sin prakt men tyvärr ser man på sin andra sida en plats där man lagrar från ett transportföretag i Ockelbo all utrustning man kan behöva men också mycket skräp och mycket grus av olika slag. Är det rimligt att ha ett grustag mitt i byn? Skulle ju passa mycket bättre på en mera undanskymd plats. Tänk om denna plats skulle ligga i centrala Ockelbo kanske vid Rabo eller något.

Om företag vill ha någon form av hållbarhetstanke och miljötanke bör man snygga upp denna plats direkt och inte ha någon form av utställning av redskap överallt.

Måste väl finnas regler för hur man får yrkesmässigt anlägga grustag eller upplag men framför allt ta bort skiten från byn.

Här finns maskiner med miljöpåverkan vid eventuellt läckage men ingen bryr trots närhet till vattendrag. Nu får detta företag se till att städa upp denna plats och kommunen eller bör utöva tillsyn om detta kan anses var ok med frakt av grus för att anlägga grustäkt mitt i byn.

Nu har man också gjort ett upplag av gammalt skit som man har tagit bort från bland annat kommunens satsning av aktiviteter på gamla skolans område. Kör bort skiten direkt.

Verkar vara en avstjälpningsplats för det mesta som ingen vill ha i närheten av sin egen fastighet. Hoppas nu att ansvarig för företagen tar detta på allvar och tar tag i detta för vi fortsätter att bevaka detta och göra det man kan för att få ordning på vår fina by.

Snyggt på byn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons