Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torbjörn Rönnkvist, en visselblåsare

Annons

Att det här ärendet från början skötts på ett tveksamt sätt, borde nämnden ha upptäck vid första dragningen från socialsekreteraren och återremitterat hanteringen till annan handläggare med ett objektivare förhållande till familjeproblematik.

Att som i det här fallet uteslutande gå på vad handläggaren trott sig veta efter att ha (delvis i andra och tredje hand) lyssnat på ett barn och med inställningen att barn alltid talar sanning är snudd på brottsligt.

Med det menar jag inte att ta ställning i själva händelseförloppet, för jag har inte detaljkunskap nog att bedöma vad som hänt.

Att som Stefan Hedin tolka Torbjörns agerande som förtroendeförbrukande, ger bekräftelse på att Torbjörn är rätt ute i sina tankegångar. Ledningen agerar som maktmissbrukare med uselt omdöme och har åsidosatt sitt uppdrag att vara en stödfunktion i samhället.

Det finns en historia som Stefan Hedin och hans partikamrater bör fundera över.

Tage Erlander och några av hans ministrar var inför ett internationellt symposium bekymrade över hur de skulle ställa sig till Golda Meirs åsikt att araber aldrig kunde bli palestinier. Det var för dem en jobbig åsikt och samtidigt viktigt att man inte kritiserade varandra inom socialdemokratiska internationalen. Bruno Kreisky, den Österrikiske statsmannen kom dem till hjälp och sade att han kunde framföra kritiken. Enligt honom handlade det inte om att vara lojal mot rörelsen utan att mot det rätta.

Kalle Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons