Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu dyrare i köken

Ombyggnaden av köken i Tierps kommun för att åter kunna laga maten på plats blir dyrare än vad Arbetarbladet tidigare har rapporterat.

Annons

Nu måste kommunstyrelsen även skjuta till 1,3 miljoner kronor från investeringsbudgeten för 2010. Samtidigt överförs 3,1 miljoner kronor från årets driftbudget. Ombyggnaden beräknas gå på 10,2 miljoner kronor.

Anledningen till ombudgeteringen är att det tillkommit nödvändiga åtgärder då man gått in i de gamla köken. Den egna matlagningen till äldre och skolbarn inleds vid årsskiftet. I dag får eleverna kyld från Sodexho i Gävle. I det nya systemet får de två rätter att välja på, en animalisk och en vegetarisk.

– Jag tror ungdomar vill ha ett vegetariskt alternativ, säger Pia Wårdsäter (S).

Under 2010 ska kommunen utvärdera menyn.

Mer läsning

Annons