Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi har inte upplevt några problem"

/

– Vi har inte upplevt några problem med maten, säger Gunnel Karlberg, skolköket Aspen i Tierp.
Arbetarbladets rundfrågning visar att kökspersonalen över lag är nöjda med Sodexho-maten.

Annons

På Björkgårdens förskola är det lunchdags. I dag bjuds det pannbiff med potatis och tzatziki. Ingen klagar på maten.
Den levereras uppvärmd till dagiset från Centralköket, som i sin tur har tagit emot maten från Sodexho i Gävle.


Trots att vikarierande ”köksan”, Marie Herzig, tycker att det roliga försvann när maten började levereras färdiglagad, har de aldrig känt sig oroliga för att maten ska vara dålig. Och numera gillar barnen maten.
– Sodexho har lyssnat på oss och anpassat matsedeln, säger förskolläraren Camilla Hamlin.



En bit längre bort ligger Centralköket. Under sommaren arbetar personal från olika skolkök här.
Anita Ohlström från Centralskolan är en av dem.
– Jag har inte upplevt att det har varit några problem med varken temperaturer eller annat, säger hon.


Ringer man runt till övriga orter i kommunen, varierar reaktionerna. I ett kök minns personalen att julskinkan var dålig ett år, den luktade illa och reklamerades.



Någon påpekar att det ofta har varit svårt med specialmaten.
– Ibland missar de att leverera dietmat och det är inte så bra, men att någon mat skulle ha varit gammal känner jag inte till, säger en av de anställda.
Margareta Lagemyr är husmor på Centralköket.
– De har varit slarviga med att torka ur vagnarna ibland, men då har vi sagt till. Maten kan ju vara kontaminerad med det som sitter i vagnen, men risken är liten.

Mer läsning

Annons